lauantai 29. kesäkuuta 2019

Nokia Ironman Lahti 2019



Uusi pyörä on siis kehissä, nyt olisi vaan katsottava mikä on miehen kunto! Valmistautuminen on sujunut hyvin koko kesäkuun ja kovia pyörätreenejä on tullut tehtyä laadukkaasti joko traikulla, kovia maantielenkkejä ja mäkivetoja ottamalla Syötteellä. Viimeinen kova juoksu oli 10pv ennen Lahtea yhdessä Arton kanssa. Viimeiset pyörätehot oli tiistaina 5min mäkivetoa Syötteellä ja pb stravassa mäkisegmenttiin. Samalla tuli 5min alltime enkkari wateissa 413W ja se oli kyllä mukava signaali tekemisestä. Kisaviikko on mennyt ylläpitävää tehdessä ja kunto tuntuu paremmalta kuin koskaan ennen! TrainingPeaksin dataa kun katsoo niin fitness ei ole ikinä ollut näissä lukemissa💪💥



Numeroiden eli wattien, vauhtien ja sykkeiden valossa kaikki näyttää olevan hyvällä mallilla. Isoin kysymys on että onko kroppa muuten kunnossa ja palautunut päivän suoritukseen. Tavoite viime vuoden kisasta oppineena on ajaa pyörä järkevämmin, jotta juoksu menisi paremmin ilman kyykkäystä. Keli on loistava ja puitteet jälleen kerran mahtavat! Kiva olla kotikonnuilla Lahdessa! ITS RACEDAY!




Uinti 1900m ja 30min24sek

Vesijärvi ei petä. Nouseva länsituuli nosti aallokon melko kovaksi mutta kuten yleensä ollut, mitä raffimpi keli sitä parempi mulle. Lähdin melko kärkeen rolling startin keulaan, alle 30min uintiryhmään. Pääsin porteista ehkä 30. ulos ja sukellus aaltoihin. Eka 900 aallot tuli lärviin ja kiemurtelua pitkin rataa. Välillä keuhkot täynnä vettä ja rytmi meni yskiessä vettä pihalle. Kääntölinjalla rantaan päin lasit oli mennyt jo niin huuruun etten nähnyt kunnolla lähintä pojua, piti vaan uida muiden perässä. Aikaa ja vauhtia paloi pään nostoon ja suunnistuksen todella paljon. Myötäaaltoon takaisin rantaan päin ja selviytyen portista ylös. Olin jättänyt kellon kengän sisään ja uinnin vaihti piti selvittää muiden vauhdista. T1:ssä näin kovia uimareita pyörissä jo kiinni joten ei tää nyt niin huonosti mennytkään. Olin noussut 13. ylös  ja jonkun 1min kärkeä takana. 👍

Pyörä 90km ja 2h24min NP260W avg 38kmh

Vaihto meni ihan ok ei suurempia hätäilyjä. Äkkiä pyörä ulos karsinasta ja vamos. Olin päättänyt että en toista viime vuoden virhettä ajamalla itseäni ekalla puolella matkalla piippuun vaan säästelen kinttuja ja pidän watit tarkasti targetissa. Homma pelitti tosi hyvin, mäessä mittari huusi vähän mutta muuten pläni piti. Alun hitaiden ja mäkisten pätkien jälkeen keskari alkoi nousemaan pikku hiljaa ja välillä kova tuuli työnsi vauhdilla eteenpäin, välillä se tuli ihan naamaan. Tässä vaiheessa vatsa alkoi tuntua jo oudolta ja kovalta. Energia upposi mutta vähän väkisin. Olin yhden pullon taktiikalla liikkeellä ja pullodropit ja uusien pullojen nappaus energiapisteiltä onnistui hyvin. Uuden pyörän penkki oli totuttua korkeammalla jo heti alkuun ja takareisien puuttuminen ja paine haaroissa oli sietämätöntä. Teki mieli nostaa selkä pystyyn jo pienimmässä ylämäessä. En pystynyt koko matkalla kunnon rentoon rullaukseen vaan koko ajan oli mietittävä penkkiä ja asentoa, miten siinä istuisi. Ei hyvä ollenkaan. Mutta kuin onnen kaupalla ajoin johonkin pienen monttuun tms. ja vähän löysällä ollut satulaputki painui itsestään vauhdissa sen vajaan sentin alas kiilaten pyöränumeron tarran penkin ja rungon väliin. Kävipä tuuri ja ajoin totuttua alempaa vikat 30km aina vaihtoon saakka. Lopun myötätuuli joudutti matkantekoa ja keskari nousi uusiin lukemiin ja paransin lopulta viime vuoden pyöräsplittiä jopa 6min. Ei huono uudella pyöräasennolla, liian korkealla satulalla ja alkavilla vatsaongelmilla. 

Juoksu 21.1km ja 1h42.55 avg 4.50/km





Vaihto meni nappiin ja sama sijoitus eli 13. oli vielä  pyöränkin jälkeen. Kannustus oli mahtava jos koko pyöräreitin niin juoksussa se vasta olikin sitä! Hyvä keli oli tuonut Lahden satamaan tuhansia ihmisiä hurraamaan ja meno oli melkoinen. Aivan upea meno! Buusti oli siis kova mutta vaikka juoksu on mennyt eteenpäin niin nyt joku vatsassa ei ollut kunnossa. Liian paljon geeliä tai jokin lounaan kanssa ei mennyt nappiin. Iltakisa kun oli kyseessä niin muuttujia oli juuri yksi lisää: mitä syön lounaaksi että se kerkee sulaa? Menin sitten syömään täysjyväruisleipää jota en ikinä tee ennen kisaa. Sehän ei sula pötsistä ennen joulua joten se sen tukon suolessa aiheutti. Alku tuntui lentävän pyörän jälkeen ja vauhti oli tavoitteessa 4.30/km. 5km kohdalla alkoi kovat kylkipistot ja vatsa oli kova kuin kivi. Todella tuskainen hetki ja jouduin kävelemään pitkiä pätkiä ja oikeastaan kaikki tankkauspaikatkin. Yritin jotain syödä mutta kaikki teki pahaa ja pistos vain jatkui jos joi. Kroppa huusi kuitenkin nestettä ja oli pakko jotain vetää. No onneksi tilanne helpotti 8km kohdalla ja sain juoksusta taas kiinni. Väkisin söin geelin 8km ja 15km kohdalla ja niiden jälkeen vauhti aina nousi ja sain pidettyä muutaman kilsan 4.45/km vauhtia. Seurakaveri Arto lähestyi jo ja paineli kovaa ohi 17km kohdalla ja tsemppasi että mukaan vaan! Ei mitään saumaa, hetkessä selkää ei enää näkynyt ja Arto oli kaukana edessä. Todella kovaksi äitynyt tuuli painoi aina välillä suoraan päin näköä ja vauhti alkoi taas hyytymään, mutta kääntöpaikan jälkeen myötätuulessa oli taas hetken hyvä juosta. Sieltä se maaliviiva vihdoin tuli esiin, aivan älytön määrä kannustajia ja yleisöä, tuttuja ja tuntemattomia. Arton tsempit maalissa ja spekulaatio voi alkaa😊Arto hienosti maalissa ajalla 4h40. 

Uusi enkkari tuli ja aika parani 8min ajan ollessa 4h43min30sek. Juoksun vatsaongelmien vuoksi vähän pettymys mutta hyvä uinti kovassa aallokossa(sama aika kun viime vuonna tyynessä vedessä) ja nopeampi pyörä vaikka ongelmia oli sielläkin. Joten oikealla tiellä ollaan kohti Joroista. Valmistautuminen oli hyvällä mallilla, kova treenaaminen palkittiin ja kaikin puolin hyvä kisa. Positiivinen maku jäi suuhun kuitenkin vaikka vessassa istuminen olikin kisaillan teemana enempi tai vähempi. Tästä jatketaan asuntoautolla perheen kanssa kohti Norjaa 10pv ajaksi ja toivotaan että palautuminen käy äkkiä jotta pääsee taas sorvin ääreen painamaan vielä napsun lisää vauhtia kohti Joroisten puolimatkan sm- kisoja. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti