maanantai 10. kesäkuuta 2019

Finntriathlon Vanajanlinna sprintti 2019

Nyt kun päästiin kilpailun makuun Tuusulassa niin jatkoin samoilla tulilla 8.6 Vanajanlinnaan sprinttiin. Viikko meni ensin kevyesti palautellessa Päijänteen Pulkkilanharjun maisemissa pyöräillen. Keskiviikkona tein kovan tempotreenin 2x15min joka onnistui tyynessä kelissä lähes täydellisesti. Reilun 41kmh keskarilla molemmat vedot wattien näyttäessä 332W. Päälle 10x200m radalla. Pyörän asento alkaa olemaan aika hyvä ja tästä on hyvä jatkaa. Vanajalle tosiaan ilmoittauduin ihan täysin puskista viimeisenä mahdollisena päivänä kun maantienpyörän saanti Oulusta seurakavereiden toimesta onnistuisi. Peesivapaa kisa tarkoittaa, että maantiepyörä on ainoa kulkupeli kisassa ja peesata saa kuten ei yleensä triathlonkisassa. Lyhyempi sprinttimatkahan ei yleensä palvele tämmöistä dieseltyyppistä urheilijaa mutta koska treeni on ollut tänä vuonna enempi tehotyyppistä focuksen ollessa lyhyemmillä matkoilla, ajattelin sen soveltuvan hyvin hyväksi treenikisaksi. 

Lauantain kisa-aamu starttasi hyvin ja tunnin ajon päässä olinkin jo Vanajalla. Huikea mesta muuten kisata! Vanajanlinnan maastot ovat kauniita ja itse linna huokuu historiaa. Aikaa oli hyvin verkkaamiseen, ainoa miinus oli vain se että pyörälämmittelyä ei pystynyt tekemään koska reitit oli toiseen suuntaan blokattu kisan vuoksi ja toiseen suuntaan tietä oli hiekkaa. Traikku tai rullat olisi vissiin pitänyt olla mukana. No siitäkin selvittiin, pyörä oli kunnossa ja mies iskussa. Oliko? Hyvissä ajoin veteen joka oli lämmennyt viime päivien helteiden myötä +18 asteeseen. Helle ja ehkä viikon kokonaisrasitus vähän laiskisti hermostoa, eikä olo ollut rakettimainen alkuunkaan. 


Kiireellä vaihtoon😅 📸Finntriathlon


Lähtö tapahtui vedestä ja sain hyvän paikan AG40-44 ennakkosuosikki Borren vierestä. Borren kanssa uidaan ja poljetaan melko samaan vauhtiin mutta juoksun hän kyllä yleensä vie selkeästi. Saas nähdä nyt miten menee. Pääsin lähdössä vähäksi aikaa peesiin mutta huonona peesiuimarina hävitin hyödyn melko heti ja puskin itse omalla uinnilla radan. Kontaktia ei juuri ollut. Fiilis oli vähän tukkoinen ja kädet menivät hapoille melko herkästi. Aika kuitenkin nappi 10.42 eli 1.26/100 johon täytyy olla kyllä tyytyväinen. 10s jäin tässä vaiheessa kärjestä. 

Vaihto meni nappiin, mitä nyt ajanottochippi lensi kaaressa kun märkkäriä riuhdoin irti mutta melko nopea vaihto enivei. Borre sai vähän lisää kaulaa hyvällä vaihdolla ja pääsin ajamaan häntä takaa yhdessä Turun Urheiluliiton Paavolaisen (IM Tallinna 9h10min💪) kanssa. Yhdessä ajettiin vuorovedolla  mutta ei saatu ketään isompaa porukkaa kiinni jotta olisi päässyt lepäämään sen enempää. Välillä vähän sai sykettä peesissä laskettua mutta kohta taas oli oma vuoro puskea. Koveneva vastatuuli aina vähän rokotti. Paavolaisella oli tulla hyvät lipat ekan kierroksen lopussa renkaan leikatessa jarrutuksessa jotenkin kiinni mutta säikähdyksellä selvittiin. Sykkeet pysyivät ylhäällä ja pyörässä oli hyvin jalkaa. Kumpa olisi ollut joku porukka mihin päästä selkeästi mukaan. 


Peesivapaassa kisassa on fiilistä!📸Finntriathlon 

Vaihto oli taas melko ok, jotain kämmäämistä siinä oli kypärää survoessa vaihtopussiin mutta muuten nopea. Sain kuitenkin TuUL kaveriin lisää kaulaa ja pääsin T2 ulos hyvissä asetelmissa. Juoksu helteessä ahdisti jo valmiiksi, enkä tiennyt sijoitustani tässä vaiheessa yhtään. Melko raskas rata mutkitteli pitkin golfkenttää ja muutama pitempi hivuttava nousu. Yritin pitää vauhdin tasaisena 4’05-4’10 mutta matkan edetessä kylkipistot vaikuttivat ryhtiin ja tekemiseen että Paavolainen puski ohi 600m ennen maalia. Loppukiri ja maaliviiva. Sykekin nousi lopussa vihdoin maksimille. Tekemisen menoa ja kolmassija. Aika 21.15. Hyvä juoksu kuitenkin tuohon maastoon ja keliin. Kauden toinen pallipaikka lämmitti vaikka taso ei päätä huimannutkaan. Tai huimasi se siinä mielessä että Borre oli odotetusti kova Sprintissä ja Paavolainen puski Tallinnassa täpärin reiluun 9h. Että ihan hyville hävisin😅

Hyvä treeni/kisaviikko takana! Olipa mukava kesäloman aloitusviikko. Hyvät kelit kruunasivat ja sai tehdä laatua. Nyt vähän fiilistelyä, yksi kova 9pv blokki vielä ja reilun muutaman viikon päästä IM Lahti 1/2 matka. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti