sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Tuusulan triathlonkauden 2017 avaus

Triathlonkauden 2017 startti pamahti la 4.6 Tuusulan Vanhankylänniemessä. Uhkana ilmassa oli kylmän ilman ja viilentyneen veden vuoksi uinnin peruuntuminen ja vaihtuminen juoksuun. Eli unelmien duathlonkesää pukkas vielä perjantaina ja kisan ylituomari antoi vaihtoehdoiksi uinnin lyhentämisen tai korvaamisen juoksulla. Aurinko paistoi aamulla makiasti ja helpottava päätös tuli eetteriin tuntia ennen kisaa että uinti pidetään mutta puolet lyhyempänä eli 750m. Jes, tässähän pääsee kisaamaan tosissaan!

Vesi oli kuulemma 14.7 joten lyhennys liiton sääntöjen mukaan onnistuisi ja näin kävi. Ikäkausisarjat lähtivät yleisen perään ja ei muuta kun eturiviin. Olin käynyt vedessä jo hyvissä ajoin pariin otteeseen ja löysin rantasaunan joka oli auki ja aivan tyhjä! Siellä sitten lotrasin ja suihkuttelin lämmintä vettä märkiksen sisään. Näin veteen meneminen helpottui todella paljon. Lisäksi olin investoinut neopreenilakkiin joka oli aivan loisto hankinta. 

Uinti sujui hyvin, kolmantena ylös ja nopeasti vaihtoon. Uusi Zone3 puku toimi kuin unelma, vauhti 1'30/100m pintaan. Vaihdot ovat nopeutuneet pikku hiljaa ja märkis lähti hyvin pois. Ainoa mitä ei hoksannut pyörän päälle noustessa oli kireät takareidet ja pulloteline hajosi siinä kun nostin jalan ketterästi pyörän yli. Uinti 8.nopein kaikista perusmatkalaisista. 

Cliffin blokkeja huuleen ja kampea mutkalle! Pyörä oli vaihtelevassa maastossa polkemista. Hyviä vauhdikkaita alamäkiä ja pari jyrkähköä ylässento puuskutusta. Hyvin kulki ja uudet NP watit 309W. Se kertoo että jalkaa riittää mutta aerodynamiikkaan pitää vielä satsata. Joku nopeudessa mietityttää, mutta toisaalta tuloslistaa katsellessa hyvin se on mennyt muihin verrattuna. Keskari oli tänään 38kmh. Pyörä oli vähän alimittainen 37km. Himmailin lopussa ja säästelin vikan kilsan jalkoja jotta olisi edes vähän juoksuvauhtia ja tuntuu että se kyllä aina kannattaa. 

T2 oli nopea 55s, ja siitä nastaa lautaan. Mietin juoksevani 4'15 vauhdilla ekan femman ja siitä sitten kiristäväni, mutta eipä ollut enää rahkeita mihkään kiristyksiin. Kuulin johtavani kisaa viiden kilsan kohdalla ja eroa tässä vaiheessa minuutti. Nyt jos kaikki menee nappiin niin kauden avauksesta on tulossa jymypaukku! Lopussa sain vielä paniikista voimaa ettei kaveri pääse ohi ja jalkaa löytyi vielä vikalle kilsalle 4'00 vauhtiin. 

Ei tullut kaveri ohi ja voittajan on helppo hymyillä M40 sarjassa!! Aivan uskomaton kauden aloitus ja hyvin on talvella treenit purreet! Kiitos taas Tribasen ohjelmille, on kannattanut tehdä hommia taas järjellä vaikka Mallorcalla allout-viikko välissä olikin. Tuusulassa oli kiva kisata ja järjestelyt olivat mahtavat. Tiedotuksesta täysi kymppi kun Facebookissa jengi arpoi ja hämmensi uimisen mahdollista vaihtoa juoksuun. Järjestävät toimivat hienosti vaikka painetta pukkas! 

Lisänä vielä omaan voittoon, ProVictorian Samu Hanhela hienosti toiseksi samassa kisassa sprintillä! Hyvä Samu!!💪

 

Kiitos! #ProVictoria #Clifbar 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti