keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Kevättä rinnuksilla

Huhtikuun terveiset Oulusta!

 

Pitkän talven niska on taitettu ajat sitten ja hiljaista on ollut blogirintamalla mutta nyt pärähtää taas! Vaikka hiljaista on ollut, niin taustalla pyörät ovat pyörineet hyvällä sykkeellä ja tekemisen tasoa viime vuoden kevääseen on nostettu selvästi. Mistä sitä aloittaisi kun on niin paljon kerennyt tapahtumaan?! Ainiin uusi AG 40-44 kutsuu!!

Ensiksikin viime kesän Kuopion Sm kisojen jälkeen perustimme Ouluun uuden triathlonseuran, ProVicrorian yhdessä yhdeksän oululaisten pro -ja AG - sarjoissa kisaaja- kaverin  kanssa. Eikä mikä tahansa jengi, 12 mitalia Sm-kisoissa vuonna 2016! Uuden seuran uskomme tuovan uutta potkua harjoitteluun, tekemisen meininkiä ja pienellä porukalla, intoa puhkuen😀 Yhteiset uimatreenit ja vetoharjoitukset hallissa ovat olleet talven henkireikä jollaista yksin puurtamisen ohessa tarvitsee! Treenikavereiden tsemausta ja suoraa kuittia unohtamatta! Tässä lajissa kun saa ihan tarpeeksi yksin painaa muutenkin. 

Seuravaihdoista itse harjoitteluun. Syksy meni suht hyvin, muutamia perus flunssajaksoja lukuunottamatta. Kova tahti jatkui läpi syksyn krossikisojen ajamisella ja siinä sijoitukset nousisivat selkeästi edellisvuoteen nähden. Jalkaa oli ihan eri tavalla kun aikaisemmin. Sijoitus koko krossicupissa 11. Pientä ylimenokauden poikasta oli siinä marraskuussa, mutta ei mitään isompaa. Fatbike tuli mukaan kuvioihin syksyllä ja pitkät pk lenkit ovat korvanneet tänä vuonna hiihdon tyystin. Mutta ei kyllä haittaa, fatti on tuonut ihan uutta menoa ja Oulun polut on kyllä niin mahtavat ja hyvässä kunnossa, että ajaminen on yhtä jiihaata! Uintiin on tullut myös uutta potkua säännöllisyydestä ja uimavalmentajan vinkeistä. Hyvä Ilu!! Tehoharjoitukset ovat tuoneet toivottavasti kisavauhtiin uutta särmää, ainakin vedot altaassa kertovat kehityksestä, mutta puku päällä vedessähän tuon sitten näkee.. Viime vuoden jälkeen suurin tavoite oli kuitenkin saada juoksuun uutta voimaa. Kyykkäyshän tuli melkein joka kisassa, ja vasta loppukesästä alkoi löytymään otetta juoksuun. Nyt olenkin juossut selkeästi enempi viime vuoteen verrattuna läpi talven sekä nostanut tonnien ja kovien juoksujen määrää pk vauhteja unohtamatta. Pk eli aer.kynnys olikin mattotestissä noussut 150->158 joka oli ihan ihme juttu ja ana kynnys olikin jo 166 ja maksimi vaan 176. Eli pienellä alueella liikutaan tuossa. Mutta ei yksittäiseen testiin ole liikoja luottamista, vauhtia pitää silti kyttäillä kellosta ja luottaa fiilikseen. Lisäksi testipäivänä painoi joku kyllä jaloissa, eikä palautuminen ollut kyllä täysin tapahtunut edellisviikon treeneistä. Nyt jo teiden kuivuttua huomaa vauhdin nousseen ja treenin kyllä purreen. Alle 5' vauhtia pystyy hyvin painamaan pk1:lla kypän ja ana.kynnys on siellä 4'20 tienoilla. Mutta se ei vielä riitä, kyllä kypän aikaa perusmatkalta lähdetään tavoittelemaan 4'05-4'10 keskarilla. Mutta nähtäväksi jää. Tässä on nyt hyvä kevät hieroa juoksua paremmalle tolalle. Tavoite kun on vähän korkeammalla niin hyvä tulee! Ja sitten viimeisenä ennen lepoa on ollut selkeämpi voiman rakentaminen. Ennen siinä ei ollut kyllä mitään järkeä mutta nyt läpi talven kun on käynyt niin sekin on mennyt eteenpäin ja painoa on saanut alkaa pikku hiljaa lisäämään maveen, kyykkyyn ja prässiin. 

Tribasen ohjelma on kyllä taas kerran purrut ja vähän ollaan jopa vähennetty tunteja jotta kokonaisuus ei kärsisi ja kokonaisrasitus ei karkaisi käsistä. Eli suomeksi lepoa enempi. Vaikka perheellisenä ei 100% pystykään noudattamaan ohjelmaa niin runko on pysynyt kuitenkin samana 2 kovaa vko 1 kevyt viikko- tahdilla tuntien ollessa 6-10h/vko.  
 

Reilun viikon päästä pääsiäisenä lähdetään SKB:n hurjien ukkojen kyytiin Mallorcan leirille yhdessä seurakaveri Arto Wallinin kanssa. Sieltä haetaan 30h/vko monipuolista viikkoa jossa toivottavasti pää pysyy kylmänä ja tehot pysyy kurissa. Itse Darbyn tekemää jäätävää ohjelmaa jännitetään jo vatsat löysällä ja innosta piukeana. Laitan sitte vuorilta raporttia seuraavaksi miten leirillä menee! Nyt lepoa kehoon ja unta kupoliin! Stay tune! 🤗👍


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti