sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ylläs familyweek 2016


Ylläksen meidän perheen perinteinen hiihtolomaviikko taputeltu ja taas arkeen kiinni. Mukava kokonaisuus kaiken kaikkiaan :) Paljon ahkion vetoa, rinteessä suhaamista lasten kanssa, vähän juoksua ja yksi skinnailusetti Ylläksen huipulle yhtenä iltana. Kovaa viikkoa elettiin eli tunteja piti ja piti :) yrittää saada mittariin +10h, niin että tehot suunnittelin jättää kotiin sunnuntaiksi traikulle. Muutenkin kivempi tolskata kun ei ole tehoista ihan hapoilla pitkin päivää ja zombina painaa sitten eteenpäin väkisin ja huonolla mielellä. Siinä kärsii sitten itse ja muut. Kelien puolesta parempi viikko kun edellisenä vuonna, aurinko paistoi pääosin, muutama tuhnuisempi päivä, mutta sekään ei haitannut menoa. Juoksin heti tunturiin päästyäni edellisen viikon kovan, tasavauhtisen 10km todella jäisellä ja välillä sohjoisella alustalla reippaasti ja tyyliin suorilla auton ratista, tietenkin lämpänneenä 2km alle. Siitäkös pohkeet jumiin ja vasen akilles otti siipeensä, niin että kävelystä ei meinannut tulla seuraavana aamuna mitään. Luisteluhiihto ahkiolla yhtään mäkisessä maastossa ei myöskään varsinaisesti parantanut akillesjänteen kiinnityskohtaan aiheutunutta kiputilaa, vaan oli aamuisin todella kipeä. Kotilääkäri näytti red flagiä samointein ja neuvoi ottamaan iisisti. Asentoo! :) Ylläksen laduille taas kerran iso plussa, monipuoliset reitit ja aina niin hyvässä kunnossa. Mukava hiihtää!

Viikon pähkäilylistaan on myös mahtunut tuleva Mallorcan leirin suunnittelut ja se kummalla pyörällä pitäisi lähteä matkaan. Joulupukin tuoma Felt B2 on päässyt traikulle ja on sisäänajettu ja sille tarvitaan kilometrejä kesää varten, se on selvä. Viikonlopulla la 23.4 Mallorcalla järjestetään siis Mallorcan mestaruuskisat (perusmatka), johon olen ilmoittautunut ja kisat on peesivapaat. Näin ollen omalla TT pyörällä ei voi sääntöjen mukaan osallistua ja pitää joko vuokrata pyörä tai lähteä matkaan maantiepyörällä. Vuokraamot on olleet koko alkuvuoden ihan loppuunmyytyjä Alcudiassa johon ollaan matkalla. Muut kaverit joiden kanssa lähdetään, lähtevät pelkästään polkemaan joten heillä maantiepyörät lähtevät tietenkin mukaan. Itsellä vaakakupissa painaa nyt tärkeät kilsat uuteen tri-pyörään vs. monipuolisempi viikko maantiepyörällä ja kisan vetäminen sillä ja säätämisen vähyys. No tässä on vielä muutama viikko aikaa pähkäillä ja huopaajasoutaa miten tehdään. Kun jostain sais varmistettua fillarin paikan päältä edes kisapäiväksi niin se olis siinä..

Mutta tällä viikolla spandexit paukkui:

Ma: Väkisinhiihtoa pk ahkiolla ja ilman yht. 1.5h 
Ti: laskuhommia mäjessä
Ke: aamulenkki juoksu pk + ahkio pk yht. 3h
To: pk skinnailut yht. 1.5h
Pe: ahkio vaparia pk 2h
La: lepo 
Su: harjoitusvastus verrat + tehoja 1.5h + reipas uinti 1h

Yht: 10.5h josta tehoja vk1-vk2 alueella pyörällä 30min eli 4.7%. Ehkä vähän liian vähän kovaksi viikoksi mutta kaikkea ei voi saada. Uinti tosin nostaa prossia hieman mutta niitä kun en vielä mittaa niin menee mutulla. Kohti kevyttä viikkoa. 

Mukavaa viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti