torstai 24. maaliskuuta 2016

Palauttavaa

Tämä viikko Napapiirihiihdon jälkeen on höllätty kaasua ja menty palauttavilla harjoitteilla. Olin sunnuntain ja maanantain melko väsynyt. Maanantai aamuna oli kevyt uinti 1h ja tein maanantai-iltana vielä avg109 traikulla 1h, joissa lähinnä oli tavoitteena herätellä kroppaa. Otin neuvosta vaarin maanantaiaamuna uimahallilla valkulta kun tajusin, että jos painaa 3h hiihdossa avg157, niin siinä tarvitsee mennä ensin 10h pk1 sykkeillä ennen kun aletaan taas nostamaan tehoja. Tällä viikolla onkin ollut kevyt uintiviikko:  kevyttä uintia, tekniikkaharjoituksia, potkuja. Muutama kevyt avg110-115 harjoitusvastuksella. Loppuviikosta sitten tasavauhtinen kypä juosten, jos keho tuntuu hyvältä. Ja viikonlopuksi joku hiihtolenkki Ylläksellä. Kokonaismäärä täällä viikolla paukkuu 10h pinnassa, mutta vaikka kalenrissa onkin kova viikko, on se ollut enempikin huoltava. Ensi viikolla jos sitten enempi tehoja.

Eli kahden viikon sykleillä mennään. Kaksi n.10h/vko jotka ovat kovempia ja yksi kevyt n.6h/vko joka on selkeästi kevyempi. Näin treeni rytmittyy hyvin ja lepoa tulee. Kovilla viikoilla 2 tehopäivää, kevyillä yksi tehopäivä. Kovilla viikoilla 1 lepopäivä, kevyillä 3 lepopäivää. Venytykset ja muut kehonhuoltoharjoitukset eivät ole tuntilistassa mulla Suunnon Movescountissa, vaan lisään ne kaiken päälle, kun niihin on iltaisin aikaa.

Melko hyvin syklit/blokit tai jaksot, millä nimellä niitä haluaa kutsuakin, ovat toimineet, mutta ei niitä voi 100% noudattaa ikinä. Aina tulee sairastumisia, menoja, joustoja ja muuta, jolloin pitää sorvata viikkoa niin että se on järkevä. Mutta mun mielestä treenien paikat ei ole niinkään oleellisia, kunhan rasitustasot pysyy järkevinä ja lepoa ja huoltavaa tulee järkevästi tehotreenien jälkeen. Ensi viikkokin menee ihan uusiksi kun lähdetään perheen kanssa Ylläkselle hiihto -ja laskuhommiin. Mutta hiihto korvaa hienosti tylsän trainerin ja ainahan siellä voi vähän juosta ja tehdä lihaskuntoaharjoituksia mökillä pesue olkapäillä. Uinti jää tosin väliin, mutta tällä viikolla sitä tuleekin ensi viikon edestä.

Hyvää pääsiäistä ja hyviä treenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti