perjantai 15. huhtikuuta 2016

Reissuvalmisteluja

Parin viikon blogihiljaisuus katkeaapi kun on aika kerrata vähän missään mennään. Takana on Ylläksen perheviikon jälkeen yksi kevyt 7h viikko ja tämä viikko kovana reilu 10h. Perus säätämistä peruskestävyysalueella pääosin. Tehoja tuli tehtyä viime viikon loppuun ekalla TT lenkillä uudella Feltillä. Eka kerta ulkona ja keli oli vastatuulta suoraan lärviin tietenkin takaspäin. Heti 90km ja 2h39min/ avg147 ekaksi lenkiksi, ei malttanut tietenkään ottaa iisisti kun aurinko paistoi vaikka oli kylmä (+5). Vähän sykkeet paukku, mutta hyvät fiilikset uudesta pyörästä. Asento on mallia mummo, ohjauksen ollessa niin ylhäällä kun vaan pystyy. Takareisien kankeus bikefitissä tammikuussa tuli hyvin selväksi ja otin neuvosta vaarin ja asento on nyt aika tosi korkea. Mutta siitä lähdetään ja venyvyyttä nyt vaan reisiin lisää niin siitä se pikku hiljaa alkaa asento laskemaan. Maltilla sano. 

Tämän viikon alku meni uusiksi ton TT hölmöilyn kanssa ja joutui palauttelemaan ja ottamaan tosi iisisti aina perjantaihin. Tänään päästin sitten itseni irti Tyrnävän pelloilla kun maatiepyörän kanssa pääsin polkemaan tehoja 4x10min sykleissä aina nostaen kuormaa +30W aloittaen 220W ja palautellessa vetojen välissä 4min. Hyvä harjoitus ja vimppa kypä oli +330W joka alkoi kyllä jo sitten tuntumaan. Tajusin onneksi lopetella ajoissa kun huomasin olevani varsin kaukana kotoa. 1.45h tuli poljettua aurinkoisessa säässä koillistuulen puhaltaessa taas naamariin mennessä. 

Sunnuntaina sitten startataan aamusta kohti Mallorcaa parin kaverin kanssa. Ollaan jo puolen päivän jälkeen Palmassa joten jos kaikki menee nappiin niin päästään ottaan löysät pois vielä sunnuntai-illalle. Maantiepyörä lähtee nyt sitten matkaan aika kovan arpomisen jälkeen. Moni sanoi, että TT fillari on ihan turha siellä. Uskotaan. Mäkeä löytyy ja onhan se kivempi sillä vääntää. Ja kerkeehän sitä TT pyörää luukuttaa täällä pelloilla sitten ihan tarpeeksi kesällä. Kliimaksina leirille, sain jätkiltä (tribase.fi) uuden ohjelman aina elokuun alkuun, joka kattaa siis koko kesän. Arvaa vaan kutkuttaako suunnitella treenejä! Mallorcan viikko huipentuu Mallorcan tri-mestaruus kisoihin jossa siis perusmatka. Peesivapaa kisa, jossa ei saa käyttää TT pyörää, ei aerotankoja. Tänään tuli infomailia ja homma tuntuu alustavasti ainakin hyvin järjestetyltä. No triathlon onkin Espanjassa vissiin vähän kun meidän hiihto täällä härmässä, kisoja on joka paikassa ja vähän väliä. Matkat on 1500+38km+ 9.6km. 500 henkeä on mukana ennakkoon ja mitä viime vuoden tuloksia kattelin niin lujaa mennään! Keskarit pyörässä 42kmh pintaan ja juoksut avg3.20min/km. Siis kärki. Mutta silti. Monihan noista kisaajista tulee vetäseen ton perusmatkan vikana kovan treeninä ennen virallisia ITU kisoja 70.3 matkalla joka järjestetään tosta 3vkon päästä tuolla samoilla huudeilla. Sinne sitte joskus...

Mutta nyt pakkaamiset ja pyörän sullomiset laukkuun, sunnuntaina ekalle fillari/tri-reissulle ever. Toivotaan, että viikko menee suht maltilla ja tekee just niin kuin ohjelmassa lukee, jottei ajaisi jalkoja heti tukkoon viikon alkuun ja voimia riittäisi lauantaille kisoihin.  

Stay tuned! Lisää Mallorca Camp- rapsaa ensi viikolla kun makaan kämpillä kun en enää pysy jätkien perässä 😀


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti