tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kemi sprintti

Viime viikonloppuna oli vuorossa sprintti ja matka suuntautui Kemiin. Olin pohtinut Vierumäen perusmatkaa, mutta aikataulullisesti Kemi toimi paremmin ja sinne lähdettiin. Palautus olisi myös kevyempi, olihan tässä jo starttailtu kesäkuulle pariin otteeseen. Juhannuksen jäljiltä keuhkoissa tuntui jokin painavan, mutta Tribasen uimaskabat Jussin jälkeen keskiviikkona Valkeisella olivat menneet tosi nappiin ja voimaa oli löytynyt niin ajattelin, että ei tässä voi olla mitään vakavampaa päällä. Neljäs sija 700m ja reilun 10min aika vakuuttivat, että uinti kulkee. Talven tehotreenit on selkeästi purreet ja uinnin epämukavuusalueella uimisesta ei enää kangistu niin kuin syksyllä ja talvella. Uskaltaa painaa vaikka vähän hapottaakin. Se on hyvä se! Arvoin kuitenkin Kemiin lähtöä vielä perjantainkin, mutta lauantaiaamuna olo oli hyvä ja pystyin lähtemään skabaan. 

Aamulla ajan kanssa Kemiin, pyörää boxiin ja rutiinit kuntoon. Olo oli ihan ok, ei väsy mutta ei mikään jippii lets go täysiä tänään. Paljon Otc:n porukkaa oli tullut tietenkin paikalle kisaan ja oli kiva vaihtaa kuulumisia. Pieni lämppä juosten ja hyvissä ajoin veteen, että sai vähän tuta mitä homma olisi vedessä. Sykkeet jo juoksulämpässä oli todella korkeat. Mietin jo tässä vaiheessa, että mitäköhän tästä oikeen tulee. Jännittääkö mua todella näin paljon?

Järjestelyt eivät liikoja vakuuttaneet tässä vaiheessa, vähän oli jännitystä ilmassa vissiin järjestäjilläkin, sen jotenkin aisti. Porukkaa oli kisassa ennätysmäärä. Miesten sprinttilähdössä 30 ukkoa. 

UINTI

Lähtö vedestä ja reittinä kiertää muutama meriviitta ja vastatuuleen takas ja aallonmurtajasta sisään rampille ja ylös. Simppeli reitti, mutta napakka 7ms etelästä teki vimpasta 300m todella haastavan. Aaltoa pukkas suuhun ja nenään, välillä piti pysähtyä ja kakoa ihan tuelta. Hapen ottaminen vasemmalta piti talvella opetella... Seurakaverit Samu ja Törmänen meni edellä ja polki väylää auki ja itse pysyin kolmantena. Hyvin riitti voimaa vaikka 1'45/100 keskarilla mentiin, sen verran aallokko hidasti. Kolmantena ylös, vajaa minuutti perässä. Hyvältä tuntui! Aika 12.22. 

T1 

Vaihto meni ilman mitään isompaa säätöä, kello tosin tilttasi uinnin jälkeen ja tallensi suorituksen heti, ja piti laittaa uusi tallennus pyörälle vauhdissa. Se toi vähän lisäsäätöä. Aika 1'22.

PYÖRÄ

Alku lähti napakkaan ja watit pysyi hyvin hanskassa, samoin sykkeet. Reitti mutkitteli muutamat mutkat kylän pinnassa josta se sitten meni vanhaa tietä pitkin Ouluun päin. Reittinä tasainen ja nopea, toki navakka vastatuuli hidasti. Olin mieltänyt reitin, että se menee rantaa pitkin liiemmälti karttoja katselematta. Järjestäjien kartan olin toki katsonut läpi mutta se oli jotenkin kotikutoinen ja luotin, että ainahan siellä edessä joku menee josta voi katsoa mallia minne ajetaan. Järjestäjiä olikin melko hyvin reitillä viittomassa tietä ja tiehen oli lasten väriliiduilla merkattu nuolia jotka vilahtivat renkaan alla aina välillä. Sitten tuli mutka vasemmalle josta erkani tie oikeaan ja siinä risteyksessä ei ollut ketään viitoittamassa reittiä, ei kylttiä, eikä mielestäni väriliituja maassa... Tottakai vedin oikealle "rantaraitille" ,että tietenkin tänne. Tie muuttui äkkiä aika pieneksi ja vauhtia oli 35-36kmh niin maisema muuttui myös vauhdilla. Äkkiä tajusin, että nyt meni munille ja kunnolla, täältä pitää päästä pois ja äkkiä, Garmin edge apuun ja katsomaan vauhdissa missä se reitti oikeasti menee. Kirosin järjestäjät ja itseni, etten ollut painanut reittiä kallooni kunnolla. Olin jo kohta liki Ajoksen rampilla asti ja käyrä nousi päässä infernaaliseen kulmaan! Mutkien kautta löysin kuitenkin oikean alikulun ja pääsin nelostien ali oikealle tielle. Jengiä lappo siellä menemään ja ei muuta kun perään perkelettä huutaen. 10km kääntömerkillä vastatuuleen watit ylikierroksilla sij.19/30 tms. Myötätuuleen takas ja vauhti nousi paremmaksi, muutaman sain vielä kiinni niin että vaihtoon sij.11/30. Keskari kuitenkin liki 37kmh, 2,7km hitaammalla extra lenkillä joten varmasti olisi päässyt 39kmh jos en olisi ajanut harhaan. Aika 37min. Sykkeet nousivat nyt hyvin 157-170. Avg 163. Avg watit paukku taas yli mittariongelman takia ja olivat 293W. Selkeesti liikaa. 

T2

Kengät jalasta hyvissä ajoin ja kiireesti pyörää pois. Pystyin jopa juoksemaan boxiin enkä nilkuttamaan niin kuin viime kisat. Akillesjänteen aktiivinen venytys on selkeesti jeesannut ja homma on mennyt jalassa eteenpäin. Aika 1'04.

JUOKSU

Juoksu oli merkattu myös melko puutteellisesti ja moni juoksi harhaan. Törmänen tuli vastaan jossain vaiheessa yhdellä niityllä ja poukkoili siihen malliin, että ei ollut reitti vissiin sielläkään varma. Juoksu oli kuitenkin suht vahvaa, loppua kohti vähän kyllä tummui, mutta 4'12 keskarilla kuitenkin. Kypää ei pysty tohon vauhtiin laittamaan ja mietin, että jos olisin polkenut kovempaa niin olisinko pystynyt tuohonkaan. Vatsakramppeja ei tullut, ainoa vaiva oli rakko kantapäässä joka ei ollut parantunut Espanjan reissusta. Aika 20.44. Ei kova, mutta hyvä tähän väliin kun tunnustaa, että kovia juoksuja ei ole tullut tehtyä. Lisäksi vasen akilles ei haitannut menoa eikä siihen tuntunut missään vaiheessa. Huippua! Oonko selettämässä tämän vamman!?

Loppuaika 1h12min ja sij. 10/30. 4 sijaan oli mahkut mutta mitä sitä spekuloimaan, sitten olis pyörän pitänyt kulkea 6-7min lujempaa ja tietty oikealla reitillä 😀  ja vaikka näin olisikin käynyt niin olisinko pystynyt juoksemaan enää tuota vauhtia. Kokonaisuus kisana kusi, mutta yksittäisinä palasina ilman eksymisiä ihan kelpo suoritus. 

Järkkäyksiltään aika "kehnot" kisat, helppo tietenkin huudella, mutta lisää jengiä tekemään, enempi viittoja teiden ja reittien varteen, kunnon merkinnät teihin ja tulokset ripeästi nettiin! Vähän oli vaikutelma, että liian isot kisat noilla järkkäyksillä. 

Nyt kun kirjoittaa tätä niin sama keuhkoputkiongelma vaivaa. Jotain pientä kremppaa on selkeesti. Kisassa ei tuntunut mutta nyt tuntuu.Tämä viikko menee kyllä täysin levätessä ja jos kunto antaa myöten niin jotain kevyttä loppuviikolle. Alkaa jo vähän jännittään Joroista silmällä pitäen tämä loppuvalmistautuminen. 💪

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti